Vuurceremonie © Paul Kusters 2007

De sjamanen uit Peru

De sjamanen uit Peru ervaren een zeer sterke eenheid (verbondenheid) met de natuur. Zij ervaren dat alle 'Weten' ook in een steen, in een boom en in een bergtop zit. Wij leerden vroeger op de Christelijke school dat God er altijd en overal is. Dit beleven de sjamanen elke seconde van hun leven. Ook weten zij dat alles hier-en-nu is, en dat wat wij 'verleden, heden, en toekomst' noemen, structuren zijn van de "mind".
Zij weten dat alles IS. De sjamaan reist door de tijd naar wat wij het verleden en de toekomst noemen.

Het jaar 2012

Voor de meeste mensen is het jaar 2012 nog steeds gewoon een jaar als een ander. Voor de Maya's echter is dat jaar al bekend en belangrijk sinds het begin van hun cultuur. Op 21 december 2012 staat onze zon op één lijn met het middelpunt van ons melkwegstelsel. Voor de Maya's vormt dit moment het einde van een aantal grote en kleine cycli (van 104.000 jaar, 26.000 jaar en 5.200 jaar).
De periode waarin wij nu leven is een periode die in vele heilige boeken als het einde van de wereld wordt beschreven. Deze periode eindigt heel precies op de midwinter zonnewende op 21 december 2012.

Een einde en een nieuw begin

Voor de sjamanen houdt het woord einde ook de belofte in van een nieuw begin. Voor hen is het zoals het einde van de nacht en het ochtendgloren dat aanbreekt met zijn stralende licht en de belofte van een heerlijke warme zomerdag. 2012 is voor hen als het einde van de rups, opgesloten in de duistere en beperkende cocon, die uitbreekt en vlinder wordt met al die nieuwe mogelijkheden.

De sjamanen komen nu met hun verborgen werk naar buiten om mee te helpen aan de bewustwording van de Westerse wereld, zodat we klaar zijn voor de 'Big Party' op 21 december 2012.

Volle maan

Klik hier voor de data waarop het volle maan is.